Jídelníček

ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍČKU

Seznam potravinových alergenů, které podléhají označování podle směrnice EU č. 1169/2011 článek 21 a Vyhlášky č. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

1. Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj

8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich